Huisarts en apotheek

Vluchtelingen schrijven zich in bij de huisarts waar ook het gastgezin staat ingeschreven. Heeft u een huisarts in een andere gemeente dan waar de vluchteling is geregistreerd? Dan schrijven de vluchtelingen zich in bij de huisarts in het dorp waar ze verblijven.

Via de huisarts kunnen vluchtelingen een recept krijgen bij de apotheek.

Tandarts

Bij acute mondzorg kunnen vluchtelingen terecht bij tandartsenpraktijk Venray. Dit is zowel voor noodzakelijke behandelingen binnen als buiten het basispakket. Neem hiervoor contact op met Rob van Munster via robvanmunster@hotmail.com.

Zorgverzekering

Vluchtelingen krijgen altijd de medische zorg die zij nodig hebben (basispakket en acute zorg). Ook als zij (nog) geen zorgverzekering hebben. De zorgverlener declareert de kosten bij het CAK(externe link).

Als de vluchteling gaat werken, moet hij of zij een eigen zorgverzekering afsluiten.

Dierenarts

Hebben de vluchtelingen één of meerdere huisdieren bij zich? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de dierenarts voor een gezondheidscheck, plaatsing van een chip, registratie inclusief een dierenpaspoort, vaccinatie tegen rabiës en ontworming (Milbemax). Neem hiervoor contact op met dierenartsencombinatie Maas & Niers(externe link).

Op de website Hulp voor dieren uit Oekraïne(externe link) vindt u meer informatie over de zorg voor huisdieren. Met deze informatie kunt u de dierenarts goed op weg helpen en kunt u de kosten van de behandeling misschien vergoed krijgen.