Wat is het?

Discriminatie is het anders behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken. De wetgeving over gelijke behandeling verbiedt discriminatie op grond van de volgende kenmerken: arbeidsduur (fulltime/parttime), burgerlijke staat, geslacht, godsdienst, handicap/chronische ziekte, leeftijd, levensovertuiging, nationaliteit, politieke overtuiging, ras, seksuele gerichtheid en soort contract (vast/tijdelijk).

Hoe werkt het?

Komt u een vorm van discriminatie tegen? Bij uzelf of bij een ander? Dan kunt u dit melden bij het Meldpunt Discriminatie van Anti Discriminatie Voorziening (ADV) Limburg. Deze onafhankelijke stichting is voor veel Limburgse gemeenten het meldpunt waar inwoners discriminatie kunnen melden.

Wat moet ik doen?

U doet de melding van discriminatie op de website van ADV Limburg. Via onderstaande button komt u meteen op de juiste pagina terecht.

Doe een melding(externe link)

Aanvullende informatie

Kijk voor meer informatie over discriminatie, de stichting ADV Limburg en het doen van een melding op de website van ADV Limburg(externe link).