Belangrijk bericht voor bezoekersLet op! Per 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden.

Per 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden. Wilt u iets veranderen aan uw huis, tuin, bedrijf of omgeving? Dan kan het zijn dat u te maken krijgt met deze nieuwe wetten.

Informatie op deze website over deze onderwerpen kan verouderd zijn vanwege de overgang naar deze nieuwe wetten. Kijk voor de meest actuele informatie op www.omgevingswet.overheid.nl(externe link) of neem contact met ons op via info@bergen.nl of (0485) 34 83 83.

Burgernet

Burgernet

Meld u aan voor het Burgernet en help politie en gemeente in hun zoektocht naar vermiste of verdachte personen en voertuigen.

 

Wat is het?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te versterken. Gemeente en politie kunnen dit telefonische netwerk inzetten als ze bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het vinden van een vermist kind of het opsporen van een verdachte.

Hoe werkt het?

Deelnemers van het Burgernet ontvangen een bericht. Daarin staat duidelijk beschreven naar welke persoon of welk voertuig de deelnemers kunnen uitkijken. Hebben zij hier informatie over? Dan bellen ze rechtstreeks met de meldkamer via het gratis telefoonnummer (0800) 00 11.

Wat moet ik doen?

Meld u aan voor het Burgernet via bovenstaande link. Of download de Burgernet app op uw telefoon of tablet.