In samenwerking met het Rode Kruis biedt de gemeente reanimatiecursussen aan. Tijdens deze cursus leert u wat u kunt doen als er iemand een hartstilstand krijgt. Wanneer u de cursus hebt gevolgd kunt u u aanmelden als burgerhulpverlener. 

Wanneer en waar

  • Vrijdag 25 november (19:00 tot 22:00 uur)
  • Woensdag 30 november (19:00 tot 22:00 uur)

Andere avonden, overdag of zaterdag is in overleg ook mogelijk bij voldoende animo. Daarvoor mailen naar: opleidingen.maasduinen@rodekruis.nl en duidelijk vermelden dat het om de locatie Bergen gaat.

De cursus is fysiek en duurt 3 uur. Per cursus kunnen er minimaal 4 en maximaal 6 personen deelnemen en is er één instructeur. De reanimatiecursus vindt plaats in de kantine op de gemeenteloods (De Flammert 1028, 5854 NA Nieuw Bergen L).

Voor het deelnemen aan de cursus dient u 18 jaar of ouder te zijn en in de gemeente Bergen te wonen. 

Kosten

Inwoners die al burgerhulpverlener zijn of zich na de cursus aanmelden als burgerhulpverlener krijgen de cursus vergoed van de gemeente. Er zitten dan geen kosten verbonden aan de cursus.

Inwoners die geen burgerhulpverlener willen worden willen we wijzen op de mogelijkheid om de cursus toch te volgen. De kosten zijn dan voor de persoon zelf en bedragen 55 euro. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar de kosten van deze cursus (gedeeltelijk) vergoedt. Voor meer informatie kijk op: EHBO cursus vergoeding (update: 2022) - Zorgwijzer(externe link)

 Klik hier om je aan te melden voor de cursus(externe link)

Burgerhulpverlener

Als burgerhulpverlener bent u aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. U krijgt een oproep bij een hartstilstand in de buurt. U krijgt of de vraag om te gaan reanimeren of om een AED te halen. Een burgerhulpverlener is er vaak eerder dan de ambulance. Dit is belangrijk, want met de juiste hulp in de eerste 6 minuten is de kans op overleving het grootst. Voor meer informatie over burgerhulpverlening klik hier.(externe link)

Contact

Heeft u vragen over de cursus? Dan kunt u deze stellen via: opleidingen.maasduinen@rodekruis.nl. Het is belangrijk dat u bij uw vraag duidelijk vermeldt dat het om locatie Bergen gaat. 

Heeft u vragen over burgerhulpverlening, de vergoeding of andere vragen? Deze kunt u stellen door te mailen naar: info@bergen.nl of door te bellen naar (0485) 34 83 83.