Eerder dit jaar heeft wethouder Claudia Ponjee meegedaan met de dansles van Samen in Beweging in Den Asseldonk. Nu heeft ze ook een kijkje genomen bij de gymnastiek in De Buun.

De activiteiten van Samen in Beweging zijn speciaal bedoeld voor mensen van 50 jaar en ouder. Door regelmatig te bewegen, werkt u zowel aan uw lichamelijke als mentale gezondheid. U verbetert uw conditie, beweeglijkheid, spierkracht en coördinatie. U wordt fitter en bent minder snel moe. Daarnaast verkleint of vertraagt bewegen de kans op ziektes, zoals hart- en vaatziektes, botontkalking en dementie. En met het aanleren en onthouden van de oefeningen zet u ook uw hersenen aan het werk.

Gezellig én fanatiek

Maar net zo belangrijk: samen bewegen is vooral erg leuk en gezellig! De activiteiten van Samen in Beweging zijn in groepsverband. U leert nieuwe mensen kennen, bouwt vriendschappen op en heeft samen een hoop plezier.

Tijdens de gymnastiekactiviteit worden verschillende spelletjes en wedstrijdjes gespeeld. Wethouder Ponjee deed bijvoorbeeld mee met ringen gooien en vangen met stokken. Alle deelnemers deden mee op hun eigen tempo, maar iedereen was even fanatiek in de strijd om de winst! Docent Dien van Dinter verzint iedere keer weer nieuwe oefeningen en spellen om de sporters scherp te houden.

Meedoen?

Wilt u ook eens een kijkje komen nemen bij één van de activiteiten van Samen in Beweging? Of wilt u meer weten? Kijk dan eens op www.sameninbeweging.com(externe link) of neem contact op met Dien van Dinter via info@sameninbeweging.com of (06) 27 55 90 66.

In onderstaande video ziet u een kleine impressie van het bezoek van wethouder Ponjee aan de dans- en gymnastiekles.