Van 7 t/m 11 juni 2021 is de Week voor de Gezonde Jeugd, met een 'Gezonde start van de dag', een buitenspeeldag en een winactie Gezonde Recepten.

Bergen Beweegt Natuurlijk en Gemeente Bergen geven de kinderen graag een zetje in de richting van een gezonde leefstijl. Het beweegteam van Bergen Beweegt Natuurlijk heeft een leuk en gezond programma samengesteld. Doe jij mee?

De hele week zal in het teken staan van: ‘Gezonde start van de dag’! Met de Ben Bizzie aftekenposter in de klas geven kinderen aan hoe zij naar school zijn gekomen en of zij (gezond) ontbeten hebben. Ouders en kinderen ontvangen een ontbijtboekje met daarin gezonde recepten, ter inspiratie om de dag gezond te starten.

Nationale Buitenspeeldag

Naast voeding is er uiteraard ook aandacht voor bewegen. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op  woensdag 9 juni wordt er door Bergen Beweegt Natuurlijk een extra naschoolse activiteit aangeboden voor de kinderen uit de gemeente Bergen. En bovendien ontvangen de basisscholen handvaten voor het uitzetten van een Daily Mile rondom school.

Winactie Gezonde Recepten

Voorafgaand en tijdens deze week worden de kinderen aangemoedigd om zelf een gezond recept te bedenken en kunnen dit opsturen naar de beweegcoaches van Bergen Beweegt Natuurlijk. De kinderen mogen zelf een naam verzinnen voor het recept en zetten de ingrediënten en de bereidingswijze erbij. Hoe leuk is dat! “Het zou erg leuk zijn als de kinderen een leuke foto zouden meesturen. Want wij zijn erg benieuwd hoe zij in de keuken staan en met ons het eindresultaat delen”, aldus beweegcoach Pleun. De leukste, lekkerste en gezondste recepten worden aan het einde van de week gedeeld op de website en Facebookpagina van Bergen Beweegt Natuurlijk. De kinderen krijgen vervolgens een leuke prijs thuisgestuurd.

Meer informatie

Voor meer informatie, het deelnemen aan de Nationale Buitenspeeldag en het insturen van je gezonde recept kijk je op op de website van Bergen Beweegt Natuurlijk.

Kom op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met sport, bewegen en gezondheid tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd!

Vragen of hulp nodig?

Neem dan via e-mail contact op met beweegcoach Thomas.