Is het riool verstopt? Dan zoekt u eerst uit waar de verstopping zich bevindt. Dit kunt u controleren in een controleputje (ontstoppingsstuk). Gemeente Bergen heeft een tool ontwikkeld, waarmee u het ontstoppingsstuk gemakkelijk en snel kunt vinden.

Een verstopping in het riool kan zich bevinden op gemeentegrond of op uw eigen terrein. U kunt controleren waar de verstopping zit in een controleputje. In de Rioleringsviewer van Gemeente Bergen kunt u zien waar dit ontstoppingsstuk precies zit.

Verstopping op eigen terrein

Is het controleputje (bijna) droog? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U bent zelf verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem. De kosten betaalt u zelf, ook als u een ontstoppingsbedrijf in de arm neemt.

Verstopping op gemeentegrond

Staat het controleputje vol water? Dan zit de verstopping op gemeentegrond. De gemeente lost het probleem op en betaalt de kosten. Kijk op deze pagina hoe u de verstopping op gemeentegrond kunt melden.

Let op: u mag geen werkzaamheden (laten) uitvoeren op gemeentegrond. Werkzaamheden die worden uitgevoerd op gemeentegrond, zonder opdracht van de gemeente, worden niet vergoed.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van Gemeente Bergen via (0485) 34 83 83 of 14 0485.