Gezamenlijk het aantal woninginbraken terugdringen. Dat is wat de gemeenten in Noord-Limburg samen met de politie willen bereiken met Waak voor Inbraak. Al vanaf 2008 werken de gemeenten Horst aan de Maas, Venray, Bergen, Mook en Middelaar en Gennep samen om de doelstelling te realiseren. In 2018 sloten de gemeenten Peel en Maas en Beesel hierbij aan.

Het accent van de acties ligt op het informeren van de inwoners, zodat ze kennisnemen van de werkwijzen van inbrekers en tips aangereikt krijgen om inbraken te voorkomen. Vooral in periodes waarin traditioneel de kans op inbraken groter is, worden acties uitgerold. Informatie hierover leest u onder meer op deze website.

Voorkomen van inbraak

Alle gebundelde informatie over inbraakpreventie in de regio kunt u terugvinden op Waak voor InbraakSamen sterk tegen inbrekerswerk!

Tips

Op de website van Waak voor Inbraak leest u tips om inbraken te voorkomen. U kunt er ook terecht voor informatie over woninginbraken. Waak voor inbraak organiseert activiteiten om uw bewustzijn te vergroten, zodat u zelf minder gelegenheid aan inbrekers geeft.

Verdachte situatie?

U kent uw buurt als geen ander en voelt vaak verdachte situaties aan.

  • Bel 112 bij een heterdaadsituatie.
  • Bel 0900-8844 als er geen sprake is van een heterdaadsituatie, maar u wel een verdachte situatie wilt melden. Of meld het bij uw wijkagent via de website van de Politie. Typ in het vakje bij Mijn buurt uw postcode in.

Samen houden we uw straat veilig!