De bewoners van de tijdelijke crisisnoodopvang op het oude zwembadterrein willen zich graag inzetten voor onze samenleving en zo iets teruggeven aan onze maatschappij. De meeste bewoners mogen nog niet werken in loondienst. Daarom gaan zij graag aan de slag als vrijwilliger.

De meeste bewoners van de tijdelijke crisisnoodopvang verblijven al een tijdje in onze gemeente. In de vorige editie van de nieuwsbrief kon u lezen hoe de bewoners hun dagen doorbrengen. Bijvoorbeeld door mee te doen met verschillende lokaal georganiseerde activiteiten.

Maar veel bewoners willen ook graag hun handen uit de mouwen steken en iets betekenen voor de maatschappij. Zij zijn daarom op zoek naar vrijwilligerswerk.

Kunt u helpende handjes gebruiken?

Bent of kent u een vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie die één of meer enthousiaste vrijwilligers goed kan gebruiken? Stuur dan een mail naar vrijwilligers-noodopvangbergen@intelligentsecurity.nl. Geef daarbij in ieder geval de volgende informatie:

  • Naam en adres van de organisatie
  • Soort werkzaamheden
  • Tijden waarop de werkzaamheden plaatsvinden
  • Gegevens contactpersoon

Vervolgens wordt gekeken of en welke bewoners het vrijwilligerswerk kunnen en willen doen. De opvanglocatie neemt hierover zo snel mogelijk contact met u op.

Gemeente Bergen heeft een vrijwilligersverzekering. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina. Ook zaken als vervoer van en naar het vrijwilligerswerk worden geregeld.

Vragen?

Neem dan contact op met de opvanglocatie via vrijwilligers-noodopvangbergen@intelligentsecurity.nl.