Jongeren kunnen zich nu aanmelden

poster voorronde kunstbende

Zondag 26 maart 2023 barst het Kunstbende feest weer los! Want dan vindt de 33ste editie van de Voorronde Kunstbende Limburg plaats in het Toon Hermans Theater in Sittard. Honderden jongeren laten hun creativiteit zien in negen verschillende categorieën: Dans, Dj, Expo, Film, Muziek, Taal, Theater, Fashion en de nieuwste categorie Content Creator. Aanmelden kan tot en met 12 maart 2023.

Over Kunstbende

Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. In deze online én offline community is iedere jongere welkom. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door de Stichting Festivals Limburg.  Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, DeWolff en Douwe Bob.

Aanstormend talent

Zondag 26 maart 2023 laat al het aanstromend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje bij de landelijke finale van Kunstbende, ook wel bekend als het ‘Young Creators Festival’. Alle deelnemers worden binnen hun eigen categorie beoordeeld door een professionele jury.

Deelnemen?

De voorronde is voor iedereen van 13 tot en met 19 jaar én voor iedereen op de middelbare school. Je mag in meerdere categorieën deelnemen als solist – duo of groep. De inzending moet zelfgemaakt en bedacht zijn. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en/of aanmelden op de website van Kunstbende(externe link)