Op donderdag 10 september ontvingen twee instructrices van Dans- en Twirlvereniging Elegance een Koninklijke Onderscheiding.

Burgemeester Willibrord van Beek van Gemeente Gennep en burgemeester Manon Pelzer van Gemeente Bergen reikten gezamenlijk de onderscheidingen uit. Dit gebeurde in Den Asseldonk in Nieuw Bergen.

De onderscheidingen zijn uitgereikt aan mevrouw Stephanie Wijers uit Bergen en mevrouw Marion Simons-Knoops uit Milsbeek. Ze zijn beiden al 25 jaar instructrice bij Dans- en Twirlvereniging Elegance, ze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Stephanie Wijers

1995 – heden: secretaris (sinds 1996) van en vrijwilliger bij de Dans- en Twirlvereniging Elegance.
Sinds 2009 is mevrouw Wijers lid van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Ze is wedstrijdcoördinator en maakt deel uit van de majorettecommissie.

Mevrouw Marion Simons-Knoops

1980 - 1995: lid van Drumband en Majorettekorps De Kloppers Na jaren van actief lidmaatschap geeft ze sinds 1995 les. Ze viert haar 40-jarig lidmaatschap.
1995 - heden: vrijwilliger bij de Dans- en Twirlvereniging Elegance.

Daarnaast zijn beide dames instructrice bij Dans- en Twirlvereniging Elegance. Ze verzorgen lessen bij een groep van ongeveer twintig jeugdigen. Daarnaast verzorgen ze concoursen: de voorbereiding en deelname. Dat bestaat onder andere uit:

  • het verzorgen van een groot aantal extra, op maat gemaakte, lessen voor de solisten;
  • het zorgen voor bij de solo passende kleding;
  • het uitzoeken en in elkaar zetten van muziek voor de optredens.

Samen met de majoretteleden zijn beide instructrices aanwezig bij evenementen in het dorp, zoals Koningsdag, Carnaval en de intocht van Sinterklaas.