2 november 2020 – Veiligheidsregio Limburg-Noord hanteert strenge regels waar het gaat om consumeren en allerlei vormen van vermaak. Dit moet helpen het aantal besmettingen met het coronavirus te laten dalen.

Eten en drinken

Uitgangspunt is dat buiten zo min mogelijk mensen bijeenkomen, zodat het virus zich niet kan verspreiden. Afhalen van eten en drinken mag alleen wanneer dat thuis wordt geconsumeerd, maar consumptie van eten en drinken met als doel samenkomen is niet toegestaan. Dit leidt immers tot toeloop van mensen die niet meer terecht kunnen bij de horeca. Het verbod op consumeren geldt voor beurzen, binnenspeeltuinen, bioscopen, casino’s, dorpshuizen, eetcafés, eet- en drinkgelegenheden in ziekenhuizen, kantines van verenigingen, musea, theaters, truckerscafés en -restaurants, wegrestaurants én alle locaties waar mensen doorstromen.

Vermaak

Ook feesten en andere vormen van vermaak waarbij mensen buitenshuis bijeenkomen – zoals bij Sint Maarten en Sinterklaas – zijn niet toegestaan. Thuis vieren mag natuurlijk wel, op voorwaarde dat er niet meer dan drie personen worden uitgenodigd.