Gemeente Bergen en Weeze zijn begonnen met de aanleg van een fietspad vanaf de Ceresweg in Nieuw Bergen naar Petrusheim in Weeze.

Een mooie aanvulling op het toeristisch fietsnetwerk dat  Gemeente Bergen met Gemeente Weeze verbindt. En een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking.  

Euregionale samenwerking

Het idee voor deze verbinding is ontstaan tijdens een bijeenkomst over Euregionale samenwerking. Daar waren onder andere burgemeester Franken van Weeze en burgemeester Manon Pelzer aanwezig. De gemeenten Bergen en Weeze zijn lid van de Euregio Rijn-Waal. Deze heeft als belangrijkste doel de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en maatschappij te verbeteren en te intensiveren. Het fietspad naar Petrusheim is een gezamenlijk initiatief op het gebied van toerisme.

Het fietspad

Volgens planning kunt u deze zomer via het fietspad naar Petrusheim. Het is een halfverhard pad, vergelijkbaar met de halfverharde fietspaden die her en der in de gemeente liggen. Het fietspad begint aan de Ceresweg en loopt tussen de weilanden door naar Petrusheim. Daar sluit het aan op het Duitse fietsroutenetwerk.