Een enthousiaste groep dames komt iedere dinsdagmiddag bij elkaar in Den Asseldonk om een uur lang samen te dansen en bewegen (en kletsen!). Ook wethouder Claudia Ponjee trok vorige week haar dansschoenen aan en deed zelf een keer mee met de activiteit van Samen in Beweging.

Regelmatig dansen en bewegen is goed voor de gezondheid. Tijdens het dansen werken de deelnemers – vaak onbewust – aan hun conditie, beweeglijkheid, spierkracht en coördinatie. Ze worden fitter en zijn minder snel moe. Daarnaast verkleint of vertraagt bewegen de kans op ziektes als hart- en vaatziektes, botontkalking en dementie.

Niet alleen de spieren worden gebruikt: ook de hersenen worden aan het werk gezet. Bij de dansactiviteit komen verschillende dansen aan bod. Van oudere, traditionele dansen tot nieuwere, moderne dansen. Daarbij wisselt docent Annie van Diessen tussen dansen die de deelnemers al vaker hebben gedaan en nieuwe dansen die ze nog moeten aanleren. Zo wordt niet alleen het lichaam getraind, maar ook het geheugen en het leervermogen.

Het echte doel: gezelligheid

Maar voor veel deelnemers van de dansactiviteit is dit alles een mooi bijkomend voordeel. Zij komen vooral voor de gezelligheid! Met name de dansen in een kring en in paren zijn populair bij de dinsdagmiddaggroep. Door samen te bewegen en plezier te hebben, hebben de dansers vaak niet eens door dat ze ondertussen ook fanatiek aan het sporten zijn. Bovendien is er tijdens het dansen af en toe tijd voor een kort praatje, tussen de partnerwissels door. En natuurlijk na de les, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Danst u mee?

De dansactiviteit van Samen in Beweging kan altijd rekenen op een mooie groep deelnemers, maar er is altijd ruimte voor nieuwe dansers. Of je nu goed kunt dansen, of helemaal niet: iedereen is welkom! Wilt u, net als wethouder Claudia Ponjee, een keer een les meedoen en zelf uitproberen of de activiteit iets voor u is? Neem dan contact op met Dien van Dinter via (06) 27 55 90 88 of info@sameninbeweging.nl.

Niet zo’n fan van dansen?

Samen in beweging biedt ook andere activiteiten aan op het gebied van sport en spel, dansen en bewegen, gymnastiek en yoga. Deze activiteiten zijn speciaal bedoeld voor mensen van 50 jaar en ouder. Kijk voor meer informatie over Samen in Beweging en de activiteiten die in de gemeente Bergen worden gegeven op www.sameninbeweging.com(externe link).