De Nederlandse Brandwonden Stichting en Brandweer Nederland zijn de campagne ‘Rookmelders redden levens’ gestart om het aantal slachtoffers van een woningbrand te beperken.

Hang rookmelders op in uw woning

Rookmelder met de tekst Maar ik kan je leven redden

Wist u dat u maar drie minuten hebt om te vluchten wanneer er brand uitbreekt? Het is daarom van het grootste belang dat uw rookmelders op de juiste plaats hangen.

Plaats op elke verdieping in de vluchtweg een rookmelder. Het is nóg veiliger als u ook in elke slaapkamer een rookmelder hebt. Zo wordt u snel gewaarschuwd en kunt u uw huis op tijd verlaten bij brand.

Koppelbare rookmelders

Veiligheid voor alles? Plaats dan koppelbare rookmelders. Zodra er ergens in huis brand ontstaat, gaan alle rookmelders in uw woning af. Waar hangen uw rookmelders?

Testen

Test maandelijks of de rookmelder nog werkt. In de meeste gevallen zit een testknop op de rookmelder. Het kan helpen om hiervoor een vast moment in te plannen, bijvoorbeeld telkens de eerste maandag van de maand.

Per 1 juli 2022 verplicht

Op die datum is het voor alle woningen in Nederland verplicht op elke etage in de gang of hal een rookmelder te plaatsen.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de websites: