Voor kinderen

 • Speelbos De Boskoel

  Bij Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3e in Well ligt speelbos De Boskoel. Hier kunnen kinderen vanaf drie jaar heerlijke avonturen beleven. 
  Lekker spelen in het zand, slingeren door de bomen en hutten bouwen. Hier zijn geen schommels en glijbanen,maar spelen kinderen in en met de natuur. Dit avonturenbos ligt ongeveer 500 meter van het Bezoekerscentrum, aan de wandelroute en verscholen in de aanwezige begroeiing rond het Reindersmeer. 

 • Lammetjesroute

  Bij de schaapskooi Bergerheide ligt ook de Lammetjesroute. Een korte bewegwijzerde wandeling met opdrachten waarbij kinderen uit de laagste klassen van de basisschool van alles leren over schapen, heidebeheer en natuur. Het antwoordformulier kunt ophalen en inleveren bij het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen of in de directe omgeving van de schaapskooi bij restaurant de Wellsche Hut, Wezerweg 13 in Well.  De kinderen ontvangen dan een verrassing.

 • Dorus ontdekt

  Bij het Reindersmeer kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op ontdekking met konijn Dorus. Al speurend door de natuur wisselen spelletjes, natuurweetjes en actie elkaar af. Ingrediënten voor een dag vol natuurplezier. De route is voor € 2,- verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3e in Well.

 • Schaapskooi en lammetjesdagen

  Bij de schaapskooi op de Bergerheide aan de Ceresweg zijn in het voorjaar de lammetjesdagen. De schaapherder is een aantal dagen in de schaapskooi aanwezig om alles te vertellen over de lammerperiode.  In de media leest u de data van de lammetjesdagen.

  Bezichtigen schaapskooi

  De schaapskooi op de Bergerheide is altijd open, u kunt deze van binnen bezichtigen. De herder en de schapen zijn meestal overdag en/of in de vroege avond ergens op de Bergerheide te vinden. De schaapskooi bereikt u na enkele minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan de Ceresweg in Bergen.


 • Op onderzoek met Eddy Eend

  Bij het Eendenmeer in Nieuw Bergen kun je samen met Eddy Eend op onderzoek.Tijdens deze ontdekkingstocht maak je op een speelse manier kennis met de natuur en bezienswaardigheden rondom het Eendenmeer.

  Deze leuke belevingstocht is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. De route is 3,5 kilometer lang en ook geschikt voor wandelwagens. De deelnemers moeten 7 opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten zitten samen met het invulblad, de routekaart, de zoekkaart en onderzoeksmateriaal in een rugzak. In één rugzak zit voldoende materiaal voor vier kinderen.

  De belevingstocht Eddy Eend kun je reserveren bij Ger Welbers, 06 10 27 19 25. De kosten bedragen:

  • huur: € 2,50 per rugzakje
  • borg: € 12,50 per rugzakje.

  Er zijn 8 rugzakjes beschikbaar, bij een feestje of verjaardagspartijtje kunnen dus 32 kinderen tegelijk deelnemen. U kunt de rugzakjes ophalen bij het pand Siebengewaldseweg 108, 5854 PD Bergen L. Bij het ophalen dient u een legitimatiebewijs mee te nemen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IVN Consulentschap Limburg, telefoon (0475) 38 64 66 of via e-mail

 • Speeltuin Eendenmeer

  Midden in de Maasduinen, tussen Bergen en Well, ligt aan de Ceresweg een grote bosspeeltuin met diverse klimtoestellen, een kabelbaan en een waterspeeltoestel. Voor een kleine versnapering kunt u terecht bij de Eendenhut, een kiosk die tijdens de zomermaanden open is. Op het terrein kunt u gebruikmaken van picknicksets.

Pagina opties