Op deze pagina vindt u verschillende projecten die mogelijk zijn gemaakt door subsidies van Provincie Limburg.

logo provincie limburg
  • Fietspad naar Petrusheim

Gemeente Bergen en Weeze leggen een fietspad aan vanaf de Ceresweg in Nieuw Bergen naar Petrusheim in Weeze. Een mooie aanvulling op het toeristisch fietsnetwerk dat gemeente Bergen met Gemeinde Weeze verbindt. Daarbij is het een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking.  

Euregionale samenwerking

Het idee voor deze verbinding is ontstaan tijdens een bijeenkomst over Euregionale samenwerking. Daar waren onder andere burgemeester Franken van Weeze en burgemeester Manon Pelzer aanwezig. De gemeenten Bergen en Weeze zijn lid van de Euregio Rijn-Waal. Deze heeft als belangrijkste doel de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en maatschappij te verbeteren en te intensiveren. Het fietspad naar Petrusheim is een gezamenlijk initiatief op het gebied van toerisme.

Het fietspad

Vanaf zomer 2020 kunt u via het fietspad naar Petrusheim. Het is een halfverhard pad, vergelijkbaar met de halfverharde fietspaden die her en der in de gemeente liggen. Het fietspad begint aan de Ceresweg en loopt tussen de weilanden door naar Petrusheim. Daar sluit het aan op het Duitse fietsroutenetwerk.

logo provincie limburg
  • Herinrichting Heukelomse Beekdal

In 2016 is de herinrichting van het Heukelomse Beekdal afgesloten. Hierbij gaat het over een gebied van 4,5 kilometer Heukelomse Beek en 0,9 kilometer Aijensebeek. Recreatieve voorzieningen en ontsluiting zijn verbeterd, waardoor het gebied een sterkere recreatieve nevenfunctie heeft gekregen.

Gemeente Bergen heeft vlonderpaden en struinpaden aangelegd. De struinpaden zijn gemaaid en de paaltjes in het kader van de knooppunten wandelroutes zijn geplaatst. Ook is nog een aantal informatiepanelen geplaatst, waarmee de inrichting van het gebied is afgerond.

De herinrichting van het Heukelomse Beekdal is mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Limburg van € 100.000,-.