Het bestuur van Omnibuzz heeft besloten met ingang van 1 juli 2021 te stoppen met het gratis vervoer naar de vaccinatielocatie van ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas (zonder Wmo-indicatie).

Reden voor het stopzetten van de gratis ritten is dat deze doelgroep de oproepbrieven al enige tijd geleden heeft gekregen en dus ruimschoots de gelegenheid heeft gehad om de rit(ten) te boeken. Veel ouderen hebben al twee vaccinaties gehad of krijgen de tweede vaccinatie binnenkort. Voor die laatste groep is de tweede vaccinatierit al geboekt, want bij het boeken van de eerste rit is ook meteen de tweede rit geboekt. Bovendien ziet Omnibuzz een aanzienlijke daling van de aanvragen van vaccinatieritten van deze doelgroep.

Vanaf 1 juni wordt  actief gevraagd wordt naar de leeftijd van niet-klanten die een gratis rit naar de vaccinatielocatie willen boeken. Dat Omnibuzz dit gaat doen is een logisch gevolg van het besluit van de gemeenten om ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas te vervoeren naar de vaccinatielocatie. Als mensen hun leeftijd niet willen vermelden, zal Omnibuzz de rit weigeren.

De klanten met een Omnibuzz pas (Wmo-indicatie) blijft Omnibuzz gratis blijven vervoeren naar de vaccinatielocatie.