Wat is het?

Het Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en hoge energiekosten. Het noodfonds betaalt een deel van de energierekening. U kunt tot 1 mei 2023 een aanvraag indienen.

Hoe werkt het?

U komt in aanmerking voor het Noodfonds Energie als:

  • U een inkomen heeft van maximaal 200% van de bijstandsnorm. Dit betekent dat uw bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980 (alleenstaand) of € 4.180 (samenwonend);
  • U een eigen contract heeft voor gas en/of stroom bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit.

Voorschot op de energierekening

U betaalt iedere maand een bepaald bedrag aan energie. Dit is het voorschot op de energierekening. Of u in aanmerking komt voor het Noodfonds Energie en zo ja, hoeveel geld u dan krijgt, ligt ook aan de hoogte van het voorschot dat u de afgelopen maanden heeft betaald.

Wat moet ik doen?

Hulp nodig?

  • Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur bellen met de Noodfondslijn via (085) 08 81 11. U kunt ook een mail sturen naar info@noodfondsenergie.nl.
  • Komt u er niet uit? Vraag dan de persoon die uw belastingaangifte voor u verzorgt, of hij/zij u kan ondersteunen. Deze persoon is namelijk bekend met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord.
  • Lukt het aanvragen ook met deze hulp niet? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Vincentius Bergen via vincentiusbergen@gmail.com of (06) 12 22 81 84. De vrijwilligers van de stichting helpen u graag verder.