Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) produceert en levert drinkwater voor alle ruim 500.000 huishoudens in Limburg. In de gemeente Bergen is WML bezig met het vervangen van enkele kilometers waterleiding.

Dat gebeurt in Bergen, Afferden en Nieuw Bergen. Van den Heuvel Aannemingsbedrijf en BAM voeren de werkzaamheden uit. Deze duren enkele maanden. WML en de uitvoerders informeren de aanwonenden tijdig over de werkzaamheden en gevolgen.

Bergen

verkeersbord wegwerkzaamheden

In Bergen is de aannemer al een poosje bezig. De komende weken wordt daar de waterleiding vervangen in het laatste deel van de Burgemeester Douvenstraat. Vervolgens in de Oude Kerkstraat, tot aan de Groene Kruissingel. Bij de werkzaamheden geldt een halve wegafsluiting.

Afferden

In Afferden wordt ongeveer zes kilometer waterleiding vervangen. Op dit moment vinden werkzaamheden plaats bij De Eckeltsedijk. Deze heeft geen brede berm, daarom is besloten om de weg voor doorgaand verkeer af te sluiten. Aanwonenden en openbaar vervoer kunnen wel gebruik maken van de weg. De afsluiting duurt enkele weken.

Nieuw Bergen

In de omgeving van Mosaïque en Murseltseweg gaat WML ongeveer 1400 meter waterleiding vervangen. Maandag 6 maart start de aannemer ter hoogte van Mosaïque 1, de toren Mosaïque, richting de ovonde. Vanaf de ovonde wordt nog een stukje waterleiding vervangen richting de Siebengewaldseweg. Tijdens de werkzaamheden is dat gedeelte van het fietspad afgesloten. Later wordt in Mosaïque en bij de Murseltseweg nog waterleiding vervangen.

De wegen en het voetgangersgebied worden niet afgesloten, uiteraard is er wel enige overlast.

Aanwonenden ontvangen brief

WML informeert de aanwonenden over de werkzaamheden via een brief. Hierin staat onder andere informatie over tijdelijke afsluiting van het water en het in gebruik nemen van de nieuwe waterleiding. Daarnaast het telefoonnummer voor meer informatie.

Auto’s bij werkstroken

Gelet op de werkzaamheden geldt het advies om in de buurt van een werkstrook auto’s die in een garage, op een oprit of parkeerstrook staan vóór 7.30 uur te verplaatsen. Dan kunt u later op de dag in elk geval gebruik maken van uw auto.