Nieuwe burgemeester

Nieuwe burgemeester

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Bergen?

 

De gemeenteraad van Bergen is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Onze huidige burgemeester, Manon Pelzer, stopt namelijk in het voorjaar van 2024. Op deze pagina leest u wat er allemaal komt kijken bij het zoeken, voordragen en benoemen van een nieuwe burgemeester.

Wat voor burgemeester wilt u?

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester begint met het maken van een profielschets. Hierin staat zo duidelijk mogelijk beschreven wat onze gemeente van de nieuwe burgemeester verwacht. Maar ook wat onze gemeente de burgemeester te bieden heeft. De gemeenteraad stelt de profielschets vast op maandag 2 oktober 2023.

De gemeenteraad houdt in de profielschets rekening met de wensen van inwoners, verenigingen, ondernemers en werknemers. Zij konden tot maandag 4 september schriftelijk doorgeven welke kwaliteiten zij wensen in een nieuwe burgemeester.

Klik hier voor een een verslag van de ingezonden reacties

Hoe gaat het verder?

De stappen om te komen tot een nieuwe burgemeester zijn overal in het land bijna hetzelfde. Meer informatie vindt u in de infographic ‘In 14 stappen burgemeester’.

Infographic 'In 14 stappen burgemeester'(externe link)

In de infographic leest u dat er een vertrouwenscommissie wordt opgericht. De vertrouwenscommissie bestaat in onze gemeente uit de vijf fractievoorzitters (de leiders van de vijf partijen in de gemeenteraad).