Centrummanager Marc Vroemen, burgemeester Manon Pelzer en wethouder Frans Pekema van Gemeente Bergen hebben vandaag een goed gesprek gevoerd, naar aanleiding van de brief die Ondernemersvereniging Mosaïque gisteren naar de burgemeester heeft gestuurd. Burgemeester Pelzer en wethouder Pekema begrijpen de worsteling waar winkeliers en horecaondernemers mee te maken hebben maar al te goed.

Door de aanhoudende coronamaatregelen staat het water bij veel ondernemers aan de lippen. Zij vrezen voor hun voortbestaan en snakken naar perspectief. Daarnaast zien veel Limburgse ondernemers hun klanten de landsgrens overgaan, waar winkels en bedrijven wél open zijn. Dagelijks zien burgemeester en wethouders welke problemen en uitdagingen dit voor ondernemers met zich meebrengt.

De ondernemers van Winkelcentrum Mosaïque hebben hun noodkreet verwoord in een brief aan de burgemeester. Naar aanleiding van deze brief zijn burgemeester Pelzer en wethouder Pekema vandaag in gesprek gegaan met centrummanager Marc Vroemen. Zij begrijpen als winkeliers en horecaondernemers aanstaande zaterdag in het teken van de landelijke demonstratie hun zaak enkele uren willen openen. De burgemeester roept de ondernemers wel op om zich daarbij aan de coronamaatregelen te houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Gezamenlijke reactie Noord- en Midden-Limburg

De burgemeesters van de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten hebben vandaag gezamenlijk gereageerd op de mogelijke opening van de detailhandel. In deze reactie noemen ze de veerkracht van de ondernemers bewonderingswaardig. ‘Ondanks alle tegenslagen blijven ze strijdbaar. En zodra het straks weer mag, staan ze er weer.’ De burgemeesters vertrouwen erop dat de ondernemers aanstaande zaterdag een verstandige afweging maken.

Daarnaast spreken de Noord- en Midden-Limburgse burgemeesters hun hoop uit dat het kabinet morgen gehoor geeft aan de roep uit de samenleving en een structureel perspectief biedt voor de toekomst. ‘Zodat niet alleen de stem van onze ondernemers, maar van iedere inwoner van onze gemeenten wordt gehoord.’