De energietoeslag van de gemeente Bergen is verruimd. Dit betekent dat meer mensen uit onze gemeente in aanmerking komen voor de energietoeslag van 2023-2024. Lees hier wat dit voor u betekent.

De energietoeslag is een bedrag van € 1.300. Met dit geld kunnen huishoudens een deel van hun energierekening betalen. 

Of een huishouden de energietoeslag krijgt, ligt aan hun inkomen per maand. Is dit inkomen lager dan het zogenaamde normbedrag, dan kan het huishouden de energietoeslag aanvragen. Gemeente Bergen heeft de normbedragen verruimd. Dit betekent dat meer huishoudens in onze gemeente in aanmerking komen voor de energietoeslag.

Heeft u de energietoeslag al ontvangen?

Dan hoeft u niets meer te doen. U heeft het geld namelijk al op uw rekening gekregen.

Heeft u de energietoeslag aangevraagd, maar (nog) niet ontvangen?

Ook dan hoeft u niets te doen. De gemeente bekijkt alle aanvragen die sinds 1 januari 2024 zijn binnengekomen opnieuw. Dit geldt ook voor de aanvragen die eerder zijn afgewezen, omdat het inkomen te hoog was. Als u na de verruiming toch in aanmerking komt voor de energietoeslag, krijgt u het geld alsnog automatisch op uw bankrekening.

Heeft u de energietoeslag nog niet aangevraagd?

U kunt nog tot 1 juli 2024 een aanvraag indienen via onderstaande button. U heeft hiervoor DigiD nodig. U hoort binnen 8 weken of u de energietoeslag krijgt.

Vraag energietoeslag aan

Meer informatie of hulp nodig?

Kijk voor meer informatie over de energietoeslag op www.bergen.nl/energietoeslag. Hier vindt u ook de nieuwe normbedragen en waar u terechtkunt voor hulp bij het aanvragen.