Ruim 370 mantelzorgers in de gemeente Bergen worden vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, in het zonnetje gezet. Uit naam van een familielid, vriend, collega of kennis ontvangen zij een attentie, als blijk van waardering voor het belangrijke werk dat zij verrichten.

Iedereen die een mantelzorger uit de gemeente Bergen wilde bedanken, kon in oktober een mantelzorgattentie aanvragen bij de gemeente. Aan deze aanvraag konden ze een dankwoordje of persoonlijke boodschap toevoegen. Circa 460 mensen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. ‘Het is prachtig om te zien hoeveel mensen een mantelzorger in hun omgeving in het zonnetje willen zetten’, zegt wethouder Claudia Ponjee van de gemeente Bergen.

Zo’n 30 vrijwilligers gingen vanmorgen op pad om de mantelzorgattenties en persoonlijke boodschappen rond te brengen. In totaal bezochten zij 372 adressen, verspreid over de gemeente. De attentie wordt dit jaar verzorgd door Tuincentrum Verheijen in Afferden. De drie jonge mantelzorgers, tot 25 jaar, krijgen een proeverijtje van Tony Chocolonely.