Als mantelzorger heeft u er misschien wel behoefte aan om in gesprek te gaan met andere mantelzorgers. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de wandelontmoeting, of in een gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Wandelen op vrijdag

In de even weken op vrijdag vindt een wandelontmoeting voor mantelzorgers plaats. De wandeling start om 11.30 uur en duurt ongeveer een uur. Startpunt is de hoek Keulerstraat met Bargapark en Burgemeester van Kempenstraat in Nieuw Bergen.

Wandelt u mee?

Als mantelzorger bent u van harte welkom om aan te sluiten bij deze mantelzorgontmoetingen. Wandelen zorgt voor vermindering van stress en bevordert uw welzijn. Al lopend geniet u van de natuur, bouwt u conditie op en maakt u kennis met mensen die het zorgen voor een ander ook van binnenuit kennen. De mantelzorgondersteuner loopt mee en er wordt een gemiddeld wandeltempo aangehouden.

Aanmelden is niet nodig

Wie zin heeft, kan gewoon aansluiten.

Gespreksgroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie

In het leven van mensen met dementie en hun naasten verandert veel. Bent u in de thuissituatie mantelzorger voor iemand met dementie? Dan kunt u samen met lotgenoten in een vertrouwelijke sfeer in gesprek gaan over zaken en emoties waarmee u te maken heeft. U kunt uw ervaringen delen en voor elkaar een steun in de rug zijn.

Bijeenkomsten

  • Groep 1: twee keer per maand op dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur;
  • Groep 2: twee keer per maand op vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur;
  • De groepen bestaan uit minimaal 4 tot maximaal 8 deelnemers;
  • Deelname is gratis;
  • Locatie is de Bibliotheek Bergen, Lieke Martenszaal, Den Asseldonk 2 in Nieuw Bergen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Eefke Lommen, mantelzorgondersteuning
Email: mantelzorgondersteuning@bergen.nl
Telefoon: 06 – 52 66 93 59