Benieuwd of een baan in de zorg iets voor u is? ZorgStart helpt u graag op weg! Het project is sinds vorig jaar actief in veertien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten, waaronder de gemeente Bergen. De betrokken zorgorganisaties kijken terug op een succesvol eerste jaar.

ZorgStart is er voor alle inwoners van Noord- en Midden-Limburg die willen ontdekken of een baan in de zorg iets voor hen is. Het maakt daarbij niet uit of u een achtergrond of diploma in de zorg heeft. ZorgStart laat u laagdrempelig kennismaken met de sector en helpt u de stap te zetten naar een carrière in de zorg. In een persoonlijk en op maat gemaakt traject combineert u leren en werken. Zo maakt u een vliegende start in een functie die bij u past.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.zorgstart.nl(externe link).

Succesvol eerste jaar

ZorgStart Noord- en Midden-Limburg bestaat deze maand één jaar. Het project heeft het afgelopen jaar al een grote impact gehad op de arbeidsmarkt in de zorgsector in de regio. Er zijn maar liefst 358 loopbaanadviezen uitgevoerd met inwoners die wilden ontdekken of een baan in de zorg iets voor hen is. 111 inwoners hebben inmiddels een passende baan in de zorg gevonden. Daarnaast hebben 47 inwoners een baan gevonden in een andere sector in de regio.

Het komende jaar wordt ZorgStart Noord- en Midden-Limburg samen met de zorgpartners verder inhoudelijk doorontwikkeld.

Over ZorgStart

ZorgStart is een project van Stichting Calibris Advies. In Noord- en Midden-Limburg werkt het project samen met Proteion, PSW, MET GGZ, Vincent van Gogh, Koraal, VIJF, Land van Horne, De Zorggroep, Daelzicht, Coöperatie Limburgse Zorgboeren, SGL, Samenwerkingsverband Fijn! (Care+, Confidence Twende, Zorgverlening PGZ), Mutsaersstichting, Gilde Opleidingen, WerkgeversServicepunt Noord-Limburg, WerkgeversServicepunt Midden-Limburg, Werk.kom en UWV.