De lammetjesdagen 2023 bij de schaapskooi aan de Ceresweg zijn goed bezocht. Op woensdag 8 en zondag 12 maart konden jong en oud een kijkje komen nemen bij de pasgeboren lammetjes.

Hoeveel lammetjes zijn er geboren? Hoe oud zijn de lammetjes nu? Waarom hebben de schapen eigenlijk oorbellen in? En wanneer mogen de lammetjes mee de hei op?

De herders van de schaapskooi op de Bergerheide hebben deze en veel andere vragen beantwoord tijdens de lammetjesdagen. Zij vertelden de bezoekers enthousiast over het verzorgen van de dieren en het beheer van het heidelandschap.

Kleurwedstrijd

De bezoekers van de lammetjesdagen konden meteen de nieuwe kleurplaat van de schaapskooi meenemen. Met deze kleurplaat kunnen zij meedoen met de kleurwedstrijd. Kleur de tekening zo mooi mogelijk in en lever hem vóór maandag 17 april in bij het gemeentehuis. Alle kinderen die de kleurplaat inleveren, krijgen een leuke herinnering én maken kans op een mooie prijs.

Heeft u geen kleurplaat meegenomen? Geen probleem! U kunt hem ook nog ophalen bij het gemeentehuis of downloaden op www.bergen.nl/schaapskooi.