Voorlezers voor de VoorleesExpress gezocht! (02-10-2019)

De VoorleesExpress in de gemeente Bergen raast door!

Door de inzet van enthousiaste vrijwilligers konden de afgelopen jaren talloze kinderen uit de gemeente Bergen wekelijks worden voorgelezen. Inmiddels zijn we weer gestart met een nieuwe voorleesronde en kunnen we zeker nog een paar enthousiaste voorlezers gebruiken.  

Interactief voorlezen

Met de VoorleesExpress lezen getrainde vrijwilligers twintig weken lang voor aan kinderen tussen de 2 en 8 jaar die om welke reden dan ook moeite hebben met taal. De kinderopvang, scholen en het consultatie bureau melden de kinderen aan. De gezinnen die meedoen hebben mede daardoor een zeer gevarieerde achtergrond. Zo doen er ook gezinnen van Nederlandse komaf mee, want ook daar kan er moeite zijn met de taal of belangstelling in boeken. Door met de kinderen interactief te lezen en spelletjes te spelen, wordt hun gevoel voor de Nederlandse taal versterkt en hun woordenschat vergroot. Het project wordt gefinancierd door de gemeente. 

Leesplezier

De voorlezers spelen en lezen met het hele gezin om spelenderwijs aan de taal te werken. Het belangrijkste is dan ook de ontwikkeling van het leesplezier. Ook voor veel voorlezers is het uurtje er één vol plezier. Door de sessies ontstaan er nieuwe ontmoetingen en kom je bij mensen thuis die je anders niet zou tegenkomen.

Dit alles maakt de VoorleesExpress een dankbaar project, waarbij je als voorlezer niet alleen maar geeft, maar ook mag nemen: “Hoera! Lena heeft haar eerste twee zinnetjes gesproken!” Aldus één van de voorlezers.

Voorlezer worden?

De voorlezers zijn enthousiaste vrijwilligers uit het Land van Cuijk en Maasduinen die affiniteit hebben met kinderen en hun liefde voor lezen graag doorgeven. Wil jij ook bij een gezin thuis voorlezen? Meld je dan aan via www.biblioplus.nl/voorleesexpress.

Pagina opties