Steigers in het Leukermeer (20-08-2019)

Sinds kort liggen er vijf nieuwe steigers in het Leukermeer. Deze steigers zijn eigendom van Gemeente Bergen, plaatselijke ondernemers exploiteren de steigers.

Overnachten

Bij vier steigers is het toegestaan om maximaal 2 x 24 uur aan te meren. Bij deze steigers kunt u dus overnachten. Aanmeren en overnachten is niet gratis, het liggeld bedraagt € 15,- per nacht. U mag maximaal 2 x 24 uur aanmeren. Plaatselijke ondernemers innen het liggeld via een digitaal betaalsysteem.  

Steiger bij panoramatrap

Bij de panoramatrap, onderdeel van de Waterboulevard Maaspark Well, ligt ook een steiger. Hier is het niet toegestaan om te overnachten. Boten kunnen hier enkel overdag aanmeren, tussen zonsopgang en zonsondergang.

Steiger bij bezoekerscentrum

Net voor de sluis, bij het bezoekerscentrum De Maasduinen / Bosbrasserie In de Sluis ligt al enkele jaren een steiger. Deze is eigendom van Het Limburgs Landschap. Bij deze steiger is aanmeren alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang.

Aanmeren aan de oever

Aanmeren in het Leukermeer is sinds kort alleen maar toegestaan bij de aanwezige steigers. Aanmeren aan de oever, zonder gebruik te maken van een steiger, is niet meer toegestaan. De BOA’s controleren hierop en kunnen een boete geven. Bij de steigers en op de oevers is met officiële scheepvaartborden (of bestickering) aangegeven wat al dan niet is toegestaan.

Pagina opties