Samen tegen armoede (05-06-2019)

Dit item is verlopen op 14-06-2019.

Ontmoeten  Verbinden  Uitwisselen

Gemeente Bergen organiseert donderdag 13 juni de themabijeenkomst ‘Samen tegen armoede’.

Doel van deze bijeenkomst is voorzieningen, regelingen en ondersteuning beter toegankelijk maken voor mensen die (financiële) armoede ervaren. Het is een bijeenkomst voor inwoners, vrijwilligers en professionals. Met ruimte voor ontmoeting, verbinding en uitwisseling. Want ondersteuning kunt u krijgen én geven.

(financiële) Armoede

Armoede kan betekenen dat u elke maand opnieuw moeite hebt om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Maar het kan ook betekenen dat u in een sociaal isolement zit, eenzaam bent en behoefte heeft aan contact met anderen. Armoede, daar kies je niet voor. Toch is het mogelijk dat u of iemand uit uw persoonlijke omgeving in deze situatie belandt. Armoede op financieel of sociaal gebied; wat kunnen we dan voor elkaar betekenen?

Programma

Tijdens de bijeenkomst geven professionals en vrijwilligers informatie over onder andere de verschillende vormen van ondersteuning die ze kunnen bieden. In korte pitches vertellen een aantal partijen wat zij kunnen bieden maar ook waar ze nog hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Daarnaast kunt u zelf informatie ophalen bij de diverse deelnemers.

Het volledige programma is als volgt:

13.00 uur Opening door dagvoorzitter Frans Bosch

13.15 uur Pitches

14.00 uur Lezing door Victor Lamme (hoogleraar en hersenonderzoeker afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam)

14.45 uur Pauze

15.00 uur Pitches

15.45 uur Plenair interactief programma

16.30 uur Afsluiting

17.00 uur Einde bijeenkomst.

Deelnemers

Onder andere de vereniging Humanitas, Vincentiusvereniging, Stichting Leergeld, Stichting Goederenbank, Stichting Welzijnsbevordering Bergen en het Jeugd Sport en Jeugd Cultuurfonds zijn aanwezig. Maar ook inwoners uit onze gemeente.  

U bent welkom

Heeft u belangstelling, dan bent u van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in Den Asseldonk, donderdag 13 juni van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Deelname is gratis.

Pagina opties