Presentatie Grensoverschrijdende fietsroutes tijdens Touristikmesse in Kalkar (29-01-2019)

Dit item is verlopen op 24-02-2019.

Zaterdag 2 en zondag 3 februari vindt de Touristikmesse Niederrhein plaats bij Wunderland Kalkar. U bent van harte welkom bij deze gezellige beurs.

Ongeveer 150 exposanten staan klaar met tips en informatie over de meest spannende en interessante vakantiebestemmingen of een dagje uit. De bestemmingen liggen in de regio Niederrhein, maar ook in Nederland en verder weg in Duitsland.

Grensoverschrijdende fietsroutes

Het INTERREG-project Dynamic Borders, een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze, presenteert tijdens deze beurs vijf grensoverschrijdende fietsroutes. Elke route heeft een eigen thema. De lengte varieert van 30 tot 80 kilometer, waarbij het mogelijk is om (delen van) routes te combineren. Omdat ook Kreis Kleve dit voorjaar overgaat op het knooppuntensysteem, zijn de routes gebaseerd op dit gemakkelijke systeem.

Dynamic Borders

Het INTERREG-project Dynamic Borders wil onder andere het huidige toeristische aanbod in deze grensregio verbeteren. Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.

Touristikmesse Niederrhein

De Touristikmesse Niederrhein is op 2 en 3 februari geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt € 6,-. Meer informatie leest u op de website van Touristikmesse Niederrhein.

Het thema van een van de fietsroutes is het Duits Lijntje / Boxteler Bahn.

Pagina opties