Minder inkomen, toch zwemles voor kinderen vanaf 7 jaar (12-08-2019)

De meeste kinderen halen hun zwemdiploma (‘s) in de jaren dat ze op de basisschool zitten. Lukt het vanwege financiële omstandigheden niet om uw kind een zwemdiploma te laten halen?

Kijk dan of u in aanmerking komt voor de zwemlesregeling van Gemeente Bergen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Voor een gezin: uw inkomen mag tot 10% boven de bijstandsnorm liggen (totaal dus niet meer dan € 1.619,23 per maand inclusief vakantietoeslag).
  • Voor een alleenstaande ouder: uw inkomen mag tot 10% boven de bijstandsnorm liggen (totaal dus niet meer dan € 1.133,46 per maand inclusief vakantietoeslag).
  • Uw kind is 7 of ouder (tot 18 jaar) en nog niet in bezit van zwemdiploma A.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u per maand 110% of minder dan de bijstandsnorm te besteden heeft en uw kind heeft nog geen zwemdiploma A, dan komt u in aanmerking voor het diplomazwemmen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De gemeente zal de kosten voor zwemdiploma A (en mogelijk B) voor u vergoeden aan de zwemlesaanbieder. Uw kind ontvangt dan tevens een zwempak en een schatkist van Zed & Sop. Ook kunt u gebruik maken van een gratis online leerlingvolgsysteem, zodat u de voortgang van de zwemles van uw kind goed kunt volgen.

Meer informatie en aanvragen

Heeft u vragen, wilt u een aanvraag indienen? Neem dan telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485.

Pagina opties