Meldpunt voor mensen met verward gedrag (25-04-2020)

Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarbij hij het gedrag van een ander niet begrijpt en zich zorgen maakt. Soms is het wenselijk om dan informatie te krijgen of advies in te winnen. In Noord-Limburg is hiervoor Meldpunt Signaal geopend.

Voor wie is Meldpunt Signaal?

Meldpunt Signaal is er voor iedereen die zich zorgen maakt om iemand. Wellicht is er iemand in de omgeving waarbij de gordijnen alle lange tijd gesloten zijn. Of is er een vermoeden dat iemand niet goed voor zichzelf kan zorgen en psychische problemen heeft. Bel dan eens met Meldpunt Signaal, dat kan ook anoniem. Via 0900-0116 is er altijd iemand bereikbaar om mee te overleggen en advies in te winnen. Het is ook mogelijk om anoniem te bellen. In veel gevallen zijn de zorgen niet dringend, maar is er wel een wens om het verhaal te delen en advies in te winnen bij een professional. Vanuit deze behoefte is Meldpunt Signaal ontstaan, een initiatief van de zeven Noord-Limburgse gemeentes.
Op de website van Meldpunt Signaal staan een aantal ervaringsverhalen: www.meldpuntsignaal.nl.

Wat gebeurt er als je belt?

Mensen die Meldpunt Signaal bellen, krijgen een professional aan de lijn waarmee zij hun zorgen kunnen bespreken. Soms kan iemand worden gerustgesteld. In andere gevallen wordt er advies gegeven over wat de beller zelf kan betekenen om een situatie te verbeteren. Wanneer het nodig is, kunnen andere organisaties worden benaderd. Dit gebeurt altijd in overleg.

Juist nu extra oog voor elkaar

De huidige omstandigheden in verband met het coronavirus kunnen kwetsbare mensen extra hard raken. Mensen moeten thuis blijven, sociale contacten worden minder en sommige zorg wordt op afstand verleend. Juist nu kan een situatie ontstaan waarin mensen het gevoel hebben de grip op hun leven te verliezen. Dit vraagt erom dat we nóg meer oog hebben voor de mensen in onze omgeving. Maak je je zorgen over iemand? Neem contact op met Meldpunt Signaal via 0900-0116.
Meldpunt Signaal is niet bedoeld voor crisissituaties. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de politie op 0900-8844 of 112.

Over Meldpunt Signaal

De zeven Noord-Limburgse gemeenten werken samen aan een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag. Meldpunt Signaal is in het leven geroepen om gerust te stellen, te adviseren en verder helpen. Meldpunt Signaal is er voor iedereen in Noord-Limburg en is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Pagina opties