Kent u iemand die een lintje verdient? (20-05-2019)

Dit item is verlopen op 02-07-2019.

Kent u iemand die net als Fiet Broere, Piet Boskamp, Mat Custers, Ingrid Artz, Theo Hoppenreijs en Huub en Riet Megens zich al langere tijd belangeloos inzetten voor de Bergense gemeenschap?

Zij kregen hiervoor tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op 26 april 2019 een Koninklijke onderscheiding.

De burgemeester wil graag van u weten welke inwoners van Bergen een Koninklijke onderscheiding verdienen.

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

U kent vast wel iemand waarvan u vindt dat die persoon een lintje verdient. Dat kan een van uw ouders of een ander familielid zijn. Misschien is het wel iemand uit uw buurt of iemand van een vereniging waar u lid van bent. U kunt de initiatiefnemer zijn voor de Koninklijke waardering voor iemands inzet voor de leefbaarheid, het leven en welzijn in uw eigen omgeving. Het is een erkenning voor iemand die actief is in de sport, de zorg, het jeugd- en jongerenwerk, de (volks)cultuur of op muzikaal gebied. Iedereen mag iemand voordragen voor een onderscheiding. U kunt dat persoonlijk doen maar ook verenigingen kunnen een inwoner voordragen.

Wanneer vraagt u een Koninklijke onderscheiding aan?

Voor de uitreiking tijdens de traditionele lintjesregen, in 2020 is dit op vrijdag 24 april, dient de aanvraag uiterlijk 1 juli 2019 bij de burgemeester te zijn ingediend. Neem hiervoor vóór 15 juni contact op. Wilt u dat de burgemeester de onderscheiding uitreikt bij een jubileum van een vereniging of een andere bijzondere gebeurtenis? De aanvraag dient dan minimaal vijf maanden vóór de geplande datum van uitreiking te zijn ingediend.

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

Het secretariaat van de burgemeester kan u informatie verstrekken over de procedure voor het voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Het secretariaat is telefonisch bereikbaar via (0485) 34 83 83 of 14 0485. Een e-mail sturen kan ook.

Gedecoreerden tijdens het Koningsjaar 2018-2019 in Bergen, van links naar rechts:

Geert Deenen, Huub Megens, Fiet Broere, Piet Boskamp, Riet Megens-Verhülsdonk, Theo Hoppenreijs, Ingrid Wijers-Artz, Mat Custers, Theo Tebarts en Harm van Riswick. Op de foto ontbreekt Theo Kleintjens.

Pagina opties