Is uw tuin al waterklaar? (30-04-2019)

Dit item is verlopen op 31-05-2019.

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer. Langere perioden van droogte en hitte maar ook grote wateroverlast door enorme hoosbuien.

Straten en tuinen die blank komen te staan door een stortvloed van regen of juist het verdrogen van bomen en planten omdat er wekenlang geen druppel water valt. Gelukkig kunnen we daar samen iets aan doen.

Subsidie afkoppelen regenwater

In samenwerking met het Waterschap Limburg heeft Gemeente Bergen een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld die het afkoppelen van regenwater van het riool extra aantrekkelijk maakt. Hierdoor wordt het regenwater niet langer afgevoerd naar het riool maar blijft het regenwater daar, waar het valt.

Het bedrag is tijdelijk verdubbeld naar € 10,- per m2 afgekoppeld oppervlak.

Kijk voor de voorwaarden op deze pagina

Aanmelden afkoppelen regenwater

Wilt u meedoen, stuur dan een e-mail of bel met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485 om u aan te melden. Onze medewerker komt bij u langs en u krijgt een gratis adviesgesprek.

Minder verharding, meer groen

Door meer groen in uw tuin, kan de bodem het water goed vasthouden. Bestraat daarom zo weinig mogelijk. Met minder bestrating en meer groen, blijft het regenwater ook daar, waar het valt.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de website van Waterklaar. Waterorganisaties en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress in uw omgeving te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze maatregelen zijn onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Alleen met uw hulp maken we het verschil! Een mooie groene én klimaatvriendelijke tuin ligt binnen handbereik! 

Pagina opties