Groen licht voor Energiecoöperatie Afferden (29-10-2018)

Dit item is verlopen op 09-12-2018.

Als alles volgens planning verloopt, worden voor het eind van dit jaar 170 zonnepanelen geplaatst op het dak van de biggenstal van familie Megens in Afferden.

Het betreft een project van Energiecoöperatie Zonnestraal in Afferden. Inwoners van Afferden kunnen meedoen aan dit zogenaamde postcoderoosproject en dragen zo bij aan het verduurzamen van onze gemeente. Provincie Limburg heeft onlangs subsidie verleend voor de uitvoering van het project.

Trots

Geert van Oijen, voorzitter van de Energiecoöperatie is trots op dit project. “De energietransitie komt in een steeds hogere versnelling. Dat is nodig om de doelstellingen te halen. Echter, nog niet iedereen begrijpt dit. Wij zijn daarom dan ook erg blij dat het ons nu gelukt is om dit te realiseren. Ons initiatief sluit perfect aan bij de doelstellingen van Gemeente Bergen.”

Gemeente ondersteunt

Gemeente Bergen heeft in de voorbereiding en bij de subsidieaanvraag waar nodig ondersteuning geboden. Ondersteuning die past binnen het project VerduurSAMEN2030. Projectleider Gonda Grutters: “Ik ben trots op de inzet van de vrijwilligers van de energiecoöperatie en blij dat we als gemeente hebben kunnen helpen. We hopen dat dit anderen inspireert om ook aan de slag te gaan.” Naast de gemeente speelde ook Dorpsraad Afferden een belangrijke rol in de voorbereiding.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit postcoderoosproject? Dan kunt u per e-mail contact opnemen met Energiecoöperatie Zonnestraal, of een e-mail sturen naar Gemeente Bergen. Meer weten over gezamenlijk werken aan verduurzamen? Kijk dan bij VerduurSAMEN2030.