Gemeenteraadsverkiezing en referendum op woensdag 21 maart 2018 (14-02-2018)

Op woensdag 21 maart 2018 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. Gelijktijdig kunt u stemmen voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017).

Geldigheid en nummering kandidatenlijsten

Op vrijdag 9 februari 2018 is in de openbare zitting door het centraal stembureau geconstateerd dat er geen verzuimen zijn. Hierna zijn de vier ingeleverde kandidatenlijsten geldig verklaard, zie de bekendmaking op www.bergen.nl. De nummering is als volgt toegekend:

  1. CDA
  2. KERN
  3. Progressieve Kombinatie Bergen (L)
  4. VVD.

Identificatie

Wilt u stemmen? Dan moet u zich identificeren met een identiteitsbewijs. Dit identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar zijn verlopen. De mogelijke identiteitsbewijzen zijn een paspoort, een identiteitskaart, een rijbewijs of een verblijfsvergunning. Ook bij het stemmen met een volmacht of kiezerspas moet u zich identificeren. Alle gegevens op het identiteitsbewijs moeten zichtbaar zijn. Het is niet toegestaan om gegevens af te schermen met bijv. een ID-cover. Bent u uw identiteitsbewijs kwijt? Vraag dan een nieuw document aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u het nieuwe document ophalen.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de pagina verkiezing gemeenteraad  en referendum.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum (0485) 34 83 83 of 14 0485. Een e-mail sturen is ook mogelijk.

Pagina opties