Gemeenten werken samen, stagiaire kan ook ervaring opdoen in Duitsland (10-10-2017)

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep, Bergen, Goch en Weeze bieden stagiaires de mogelijkheid om bij een partnergemeente over de grens (een deel van de) stage te lopen.

Zo krijgen stagiaires de unieke kans om kennis te maken met de taal, arbeidscultuur en werkwijze over de grens. Op die manier doen ze internationale ervaring op en kunnen ze hun blikveld en arbeidsmogelijkheden vergroten. Zowel studenten van mbo, hbo als wo kunnen deelnemen aan de regeling.

Verplichtingsverklaring

De zes gemeenten hebben hiervoor maandag 9 oktober 2017 een verklaring ondertekend bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. Ze zetten hiermee een concrete stap om de grensbarrières af te bouwen en de grensoverschrijdende arbeidsmarkt te stimuleren. 

Dynamic Borders

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep, Bergen, Goch en Weeze werken met elkaar samen in het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’. Dit project bestaat uit drie onderdelen: toerisme, agrifood en arbeidsmarkt. De gemeenten willen de regio versterken door deze drie thema’s in grensoverschrijdend perspectief op te pakken. Het project loopt van 2016-2020 en wordt uitgevoerd in het kader van INTERREG Deutschland-Nederland.

Meer informatie

Website van de Euregio Rijn - Waal.

Ondertekening verklaring

Op de foto van links naar rechts: Rüdiger Wenzel  vervanger namens burgemeester Ulrich Knickrehm van Stadt Goch,  Sjaak Kamps secretaris Euregio Rijn-Waal, Ulrich Francken burgemeester Gemeinde Weeze, Peter de Koning burgemeester Gemeente Gennep, Wim Hillenaar burgemeester gemeente Cuijk, Karel van Soest  burgemeester gemeente Boxmeer, Manon Pelzer burgemeester gemeente Bergen (zittend).

Pagina opties