Gemeentelijke onderscheiding voor Pierre Rutten (10-12-2019)

Maandagavond 9 december heeft Pierre Rutten uit handen van wethouder Lia Roefs de gemeentelijke onderscheiding ‘het Fonteintje’ ontvangen. Zij reikte deze onderscheiding uit in de Edith Stein Kapel in Nieuw Bergen.

Daar vond de gezamenlijke jaarafsluiting plaats voor alle vrijwilligers van Ontmoetingscentrum Bergen, Buurtbus Bergen en Voedselbank.

Pierre Rutten ontvangt de onderscheiding vanwege zijn inzet en betrokkenheid bij allerlei activiteiten van de Stichting Welzijnsbevordering Bergen.

Fulltime actief

Sinds zijn pensionering is de heer Rutten zeer actief als vrijwilliger in diverse stichtingen en verenigingen van Welzijnsbevordering Bergen. Zo was hij in 2015 betrokken bij de start van het Ontmoetingscentrum Bergen. Sindsdien hebben de vrijwilligers hier meer dan 23.000 mensen ontvangen voor een activiteit, een maaltijd of een kopje koffie of thee. Ook heeft hij de Vincentiusvereniging nieuw leven ingeblazen; deze strijdt met de Voedselbank tegen de armoede in de gemeente. Verder stond hij aan de wieg van de Buurtbus Bergen; deze vervoert nu vijf dagen per week inwoners van de dorpen die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen of een activiteit willen bezoeken. Momenteel is hij bezig met de inrichting van het meldpunt Naoberschap.

Deze stichtingen en verenigingen heeft hij mede opgericht, er fondsen en sponsoren voor geworven en plannen van aanpak gemaakt.

Verbinder

Pierre Rutten brengt hulpvragers en vrijwilligers samen en heeft veel mensen enthousiast gemaakt om in de stichtingen deel te nemen.

Pagina opties