Gemeentelijke onderscheiding voor bakkersechtpaar Van den Bergh uit Afferden (14-05-2019)

Dit item is verlopen op 14-06-2019.

Dinsdag 14 mei heeft het echtpaar Van den Bergh uit handen van burgemeester Pelzer de gemeentelijke onderscheiding ‘het Fonteintje’ ontvangen. 

Ger en Gertruud van den Bergh ontvangen de onderscheiding vanwege hun inzet en betrokkenheid bij de leefbaarheid in Afferden en het 100-jarig bestaan van Bakkerij Van den Bergh.

Inzet voor leefbaarheid

Het ondernemersechtpaar Ger en Gertruud is sinds jaar en dag betrokken bij het dorp Afferden. Ook het verenigingsleven uit Afferden komt bij de familie Van de Bergh nooit aan een gesloten deur. Het echtpaar denkt actief mee om van verenigingsacties een succes te maken. Enkele voorbeelden zijn hun bijdragen aan de carnavalsrecepties van de plaatselijke (jeugd)prinsen, de Moederdagontbijt-actie van de jeugdfanfare en de voorbereiding van communicanten.

Als lid van Ondernemersvereniging Afferden zijn Ger en Gertruud sinds mensenheugenis actief bij het organiseren van de zomerfeesten. Ze zijn ook nauw betrokken bij de jaarlijkse kerstversiering in het dorp en in de plaatselijke kerk en kapel.

100 jaar Bakkerij Van den Bergh

Bakkerij Van den Bergh is een begrip in Afferden en een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid in het dorp. In de afgelopen 100 jaar is de bakkerij, mede vanwege haar kwaliteitsproducten, uitgegroeid tot een begrip in de regio. Deze maand is het 100 jaar geleden dat de opa van Ger van den Bergh de bakkerij opende in Afferden.

Pagina opties