Gemeentehuis kleurt oranje van 25 november tot 10 december (19-11-2019)

Van 25 november tot 10 december kleurt de entree van het gemeentehuis oranje.

Orange the worldGemeente Bergen zegt daarmee nee tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt deze dag af en eindigt 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen.

Grensoverschrijdende samenwerking

Ook het gemeentehuis van de Gemeinde Weeze kleurt tijdens de '16 Days of Action' oranje. Gemeente Bergen én Gemeinde Weeze hebben een INTERREG-subsidie ontvangen om samen deel te nemen aan deze campagne. Beide gemeenten laten op deze manier zien dat ze de doelstelling van de campagne ‘Orange the World’ ondersteunen.

Meer informatie

Kunt u lezen op de website van Orange the world en #OrangetheWorldNL. In Nederland doen tientallen gemeenten en provincies mee aan deze campagne, wereldwijd meer dan honderd landen. In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

Het INTERREG-project ‘Zonta goes across borders’ wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG VA programma Deutschland-Nederland en financieel ondersteund door de Europese Unie (EU).'

Pagina opties