Fietsen en wandelen in de grensregio (05-02-2019)

Dit item is verlopen op 17-03-2019.

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de eerste vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd.

Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.

Via knooppunten

De bezoekers van de beurs waren enthousiast over de routes. Vooral omdat ze via het nieuwe Duitse knooppuntensysteem in Kreis Kleve lopen. Dit knooppuntensysteem sluit aan op en is vergelijkbaar met het Nederlandse systeem. Uiterlijk eind april 2019 kunt u de rood-witte knooppuntenbordjes in Kreis Kleve volgen.

Routes met een thema

De vijf wandel- en fietsroutes hebben elk een eigen thema:

  • Fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied
  • Fietsen langs het oorlogsverleden
  • Ansichtroute
  • Op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje
  • Walk of Food.

De lengte varieert van 30 tot 80 kilometer, waarbij het mogelijk is om (delen van) routes te combineren.

Interesse?

Folders van de diverse routes kunt u via e-mail  opvragen bij Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk of via de website dynamicborders.eu downloaden. In 2019 en 2020 worden nog eens vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders.

Dynamic Borders

Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.