Bergen = Wielergemeente (08-03-2018)

Afgelopen week is de gemeente Bergen toegetreden tot de lijst met officiële Limburgse Wielergemeenten (Limburg Cycling).

Onze uitgestrekte gemeente is regelmatig gastvrouw bij de doorkomst van enkele (grote) wielerwedstrijden en toertochten. Daarnaast vinden hier diverse fietsevenementen plaats. Het lidmaatschap van Limburg Cycling heeft bovendien voordelen voor plaatselijke wielerverenigingen. Allemaal redenen om Wielergemeente te worden.

Hart voor wielersport

De 21 Limburgse Wielergemeenten hebben hart voor de Limburgse Wielersport, hebben wieleractiviteiten binnen de gemeentegrenzen en dragen hier financieel een steentje aan bij, onder andere via het Limburgs Wielerfonds. Het Wielerfonds ondersteunt de wielersport in Limburg maar ook andere laagdrempelige activiteiten op het gebied van fietsen. Ze lenen bijvoorbeeld materialen uit voor de organisatie van evenementen, clinics en kennismakingstrajecten op scholen. Kijk voor meer informatie op de website van Limburg Cycling.

Bergen Fietsgemeente

Naast Wielergemeente is Bergen ook de meest ontspannende fietsgemeente. Zowel op sportief als recreatief gebied heeft de gemeente Bergen fietsende inwoners en toeristen heel wat te bieden!

Pagina opties