Ook dit weekend grenstoezicht

16 april 2020 – Net als in het afgelopen paasweekend, houdt de marechaussee ook het komend weekend toezicht bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland.

Minder grensverkeer

Dit besloten de burgemeesters van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, in overleg met de marechaussee. Het ontmoedigingsbeleid wordt daarmee voortgezet. Het doel hiervan is om het grensverkeer te minimaliseren.
Dat deze aanpak heeft gewerkt, bleek in het afgelopen weekend op de plekken waar het normaal gesproken erg druk is in Noord- en Midden-Limburg. Het is wel belangrijk om hier mee door te gaan. Een versoepeling van het beleid is dan ook nog niet aan de orde.  

Duitsers bleven thuis

Het afgelopen weekend bleven de Duitsers massaal thuis. Van de weinige Duitsers die zich toch meldden aan de grensovergangen, besloot 50% in te gaan op het verzoek om te keren. Voor hen was geen sprake van een noodzakelijk bezoek aan Nederland. Boodschappen doen, een dagje uit of vakantie is niet noodzakelijk. 

Blijf ook thuis

De burgemeesters van de veiligheidsregio doen ook een dringend beroep op de Nederlanders zelf om niet de grens over te gaan naar Duitsland. Bijvoorbeeld om boodschappen te halen en/of te tanken. De Duitse overheden deden deze oproep ook richting de Nederlanders. 

Pagina opties