Noodverordening voor maatregelen tegen coronavirus

18 maart 2020 – In onze gemeente is sinds vandaag een noodverordening van kracht. Hiermee kunnen de landelijke maatregelen tegen het coronavirus worden gehandhaafd.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord op woensdag 18 maart een noodverordening ingesteld voor alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De maatregelen die het kabinet landelijk heeft afgekondigd tegen het coronavirus, zijn hiermee in regels vastgelegd.
Justitie en gemeenten kunnen met deze verordening handhaven als een maatregel die het kabinet heeft afgekondigd, niet wordt nageleefd. Zoals het niet mogen houden van een evenement met meer dan 100 personen, of de verplichte sluiting van de horeca en andere uitgaansgelegenheden. Er mag bijvoorbeeld wel via een uitgifteloket eten gehaald worden, maar het mag niet genuttigd worden op het terrasje dat bij de horecagelegenheid hoort.

De voorzitter van de Veiligheidsregio, en burgemeester van Venlo, ziet dat de inwoners in onze regio zich al zeer serieus aan de maatregelen houden. Hij verwacht dan ook geen gebruik te hoeven maken van deze verordening om de maatregelen te handhaven.

De verordening wordt ingezet in het belang van de volksgezondheid en tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

Pagina opties