Extra ondersteuning zelfstandig ondernemers

24 maart 2020 – Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers – waaronder zzp’ers – te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten.

Inkomensondersteuning

Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. Er is in deze tijdelijke bijstandsregeling voor zelfstandig ondernemers geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Voorlopig geldt deze tijdelijke regeling van 1 maart tot 1 juni 2020.

De gemeenten voeren de regeling uit. Indien u als zelfstandig ondernemer vragen heeft over deze tijdelijke regeling, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met onze gemeente via e-mail info@bergen.nlWij doen ons best om uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden en duidelijkheid te geven. Momenteel zijn wij nog in afwachting van de nadere regels vanuit het Rijk rondom deze regeling.

Bedrijfskapitaal

De overheid heeft ook een regeling aangekondigd voor het aanvragen van bedrijfskapitaal (tot maximaal € 10.157). Zodra meer bekend is over deze regeling, leest u dat op deze webpagina. De verwachting is dat rond 27 maart meer bekend zal zijn.

Pagina opties