Aangepaste richtlijnen voor sport

15 mei 2020 – Na de versoepelde sportmaatregelen voor de jeugd, mag sinds maandag iedereen weer buiten sporten. De eerder gepubliceerde richtlijnen voor de sport zijn daarom aangepast.

Georganiseerde sportactiviteiten in de buitenlucht

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat ze in de buitenlucht in georganiseerd verband mogen spelen en sporten. Zij mogen ook op de veldjes en pleintjes zelf vrij spelen en sporten. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dat het buitensporten alleen georganiseerd is toegestaan. Daarnaast moeten jongeren tussen de 13 tot en met 18 jaar 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Voor personen vanaf 19 jaar geldt dat zij de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.

Sportaccommodaties

Binnensportaccommodaties, douches, kleedkamers en kantines blijven gesloten tot voorlopig 1 september. Over het opengaan van binnen- en buitenzwembaden volgen nog specifieke richtlijnen.

Melden sporten in openbare ruimte

Sport- en spelactiviteiten in de openbare ruimte dienen met een meldingsformulier 24 uur voorafgaand aan de activiteit gemeld te worden. Dit kan door het invullen van bijgaand formulier. Sportactiviteiten bij de sportaccommodaties hoeven niet meer gemeld te worden.

Bij vragen kunt u contact opnemen worden met de verenigingsondersteuner vanuit Bergen Beweegt Natuurlijk: Joey Rutten, joey@bergenbeweegtnatuurlijk.nl, 06 - 4794 9518.

Pagina opties