Heeft u een goed idee voor uw buurt bedacht? Wilt u bijvoorbeeld een speeltuin aanleggen, een molen restaureren, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie of een toneelstuk maken met jongeren uit de wijk? Kern met Pit helpt!

Speeltuin

Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven door heel Nederland. Van een beweegroute in de wijk tot een buurtmusical. Ook dit jaar kunt u uw idee, ambitie of droom voor uw buurt aanmelden.

Deelname is gratis. U krijgt een eigen adviseur, kunt workshops volgen, heeft de mogelijkheid om uw (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis in te zetten. Lukt het u om samen met uw buurtgenoten het project binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgen jullie 1.000 euro en het predicaat Kern met Pit.

Aanmelden

Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2021 via de website van Kern met Pit. Per provincie is er een maximum aantal projecten dat kan meedoen, dus wacht niet te lang met het aanmelden van uw idee. In december krijgt u te horen of u bent geselecteerd voor deelname.

Meer informatie over Kern met Pit en inspirerende ideeën voor uw buurt vindt u op deze pagina.