Gemeente Bergen is ontzettend dankbaar voor de vrijwilligers en vrijwilligersgroepen die het openbaar groen in de gemeente onderhouden. 

Als blijk van waardering heeft wethouder Claudia Ponjee een “groene” cheque overhandigd aan de Green Teams in Bergen, Well, Wellerlooi en aan Piet Manders uit Afferden.

De gemeente ondersteunt de Green Teams door middelen als grijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes beschikbaar te stellen. Maar soms is een extra bedankje op zijn plaats. Daarom heeft wethouder Ponjee in december 2021 een “groene” cheque ter waarde van 750 euro overhandigd aan de Green Teams van Bergen en Wellerlooi.

In mei 2022 was het de beurt aan Groen Groep Well. Deze vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de prachtige bloembakken die de lantaarnpalen in het dorp versieren. De groep van 14 inwoners onderhoudt wekelijks de plantjes met hun zelfgemaakte waterwagen. Ook zij ontvingen een “groene” cheque van 750 euro van wethouder Ponjee.

Maar ook Piet Manders, die vrijwillig en op eigen houtje het Heijmanspark en de speeltuin in Afferden schoonhoudt, mag niet in

dit rijtje ontbreken. Wethouder Ponjee verraste hem op dinsdag 31 mei met een eigen “groene” cheque ter waarde van 75 euro.