Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u op de speciale parkeerplekken voor mindervaliden parkeren. U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen als u langer dan zes maanden niet kunt lopen.

De gehandicaptenparkeerkaart vraagt u aan bij het Sociaal Team van de gemeente. Er zijn twee soorten parkeerkaarten:

  • Bestuurderskaart: u kunt minstens een half jaar niet meer dan 100 meter lopen met hulpmiddelen, zoals krukken of een stok;
  • Passagierskaart: u kunt minstens een half jaar niet meer dan 100 meter lopen met hulpmiddelen, u rijdt met een ander mee en hebt de hulp van de bestuurder nodig om van deur tot deur te komen.

Kosten

De kosten voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart bedragen € 35,50. Om in aanmerking te komen voor een parkeerkaart, is meestal een medisch advies nodig. Ook deze keuring betaalt u zelf.

Geen problemen met lopen?

Heeft u een andere ernstige beperking of medische reden, waardoor u een gehandicaptenparkeerkaart nodig heeft? Bijvoorbeeld ernstige pleinvrees of stomaproblemen? Neem dan contact op met het Sociaal Team voor de mogelijkheden.

Verhuizing doorgeven

Wanneer u gaat verhuizen naar een andere gemeente, blijft uw gehandicaptenparkeerkaart gewoon geldig. Geef uw verhuizing wel door aan de gemeente.